Utrustning för trackbarn – sjukhus

   

Saturationsmätare och cvk

Eddie har en ”infart” i benet, den kallas cvk (central ven-kateter), där får han sina mediciner intravenöst. Runt fotleden sitter ett grönt id-band och på foten sitter saturationsmätaren.
 Saturationsmätare och puls

På Eddies fot sitter saturationsmätaren som kontrollerar att han syresätter sig ordentligt. Den mäter också pulsen. I det här fallet har han en puls på 169, fullt normalt för spädbarn, och han syresätter sig till 100 procent

 

  

Medicintornet

Alla infusioner, mediciner som går direkt in i blodet, går med tunna slangar från det här tornet in i blodet via en kateter i Eddies ben.

  

Sugutrustning 1

Fr.v. Blå sugkatetrar (engångs), plasthandskar, vattenskål för rengöring av sug, inhalationsapparat med grönt munstycke (nässpray för tracken), papperslåda med inhalationsvätska (NaCl), rengöringsvätska (sterilt vatten) och blodtrycksmanschett.

  

Sugutrustning 2

Fr.v. Tryckmätare för sugen, behållare för uppsuget slem, revivator (syrgasmask för första hjälpen på trackbarn), syrgasreglage.
  

Omvårdnadsutrustning 1

Blöjor, våtservetter, tvättlappar, engångsunderlägg, extrakläder etc i byrå.

 

Omvårdnadsutrustning 2

Två flaskor badolja, två burkar med rött lock för rena/smutsiga nappar, skål för aktuell napp, burkar med vitt lock för vaselin, inotyol och barriärkräm, tub med barriärkräm, märkpenna, nappflaska. Två blå lådor med förbrukningsmaterial för tracken. T.v. Flaskor med NaCl och sterilt vatten, bomullspinnar, befuktare (näsor) till tracken, sax, peang, plåstertejp, måttband, tidtagarur, sprutor mm. T.h. Extra trakealkanyler, nackband, utrustning för kanylbyte, termometer mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s