Ny extrautrustning införskaffad – och prognos 


Vi bockar av en sak om dagen på utrustningslistan nu. Igår fick vi låna en handpump, idag har vi fått en som vi den hängande på vagnen. Det börjar vara rätt överlastat, men så fort vi får transportsugen (som går på batteri) så kan vi göra oss av med massor med grejer, inklusive den åbäkiga lufttanken som hänger under vagnen). Den är beställd idag så vi håller tummarna för att det går undan.

Första hembesöket ☺️

Igår gjorde vi första riktiga hembesöket – promenad till morfar och Maud. Det gick alldeles utmärkt, vi åt våfflor, hängde med storebrorsorna och hade det mysigt. 

Idag var det business as usual igen. Eddie hade tid hos ÖNH redan halv nio. Jag var ganska knäckt efter att ha varit uppe och matat fyra gånger på natten, så jag försov mig en halvtimme och det var med andan i halsen som vi trillade in på mottagningen några minuter efter utsatt tid. ÖNH-läkaren tittade ner i Eddies hals med en liten filmkamera på en lång böjlig pinne. Jag fick se hur det såg ut och hon visade också bilder hur det såg ut tidigare, i samband med laryngomalaci-operationen som hon utförde innan vi åkte till ALB. Det är lätt att se att det inte ser ut riktigt som det ska. Stämbanden är helt ihopsnörpta när han tar i och skriker – men när han är avslappnad, som under operationen, är det öppna. 

Prognosen är god. Förhoppningsvis får vi ta ut tracken ”om allt från 4 månader till några år”. Läkarna räknar inte heller med några talsvårigheter. Det är förstås skönt att höra.

Vi ska tillbaka till ÖNH i maj för att göra kanylbyte. Tills dess ska vi bara hänga på barn 4 och vänta på att få börja utbilda assistenter. Och på att få leverans av ännu mer utrustning 👍

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s