72 dagar. And counting.


Barn 4 är ingen plats man planerar att komma till. Här hamnar de sjukaste barnen direkt efter förlossningen. De som är för tidigt födda eller som har andningsproblem, hjärtfel eller låg födelsevikt, till exempel. 

Barn 4 är ingen plats man stannar länge på. De flesta som kommer hit lämnar avdelningen inom några dagar. Några slussas vidare till specialistvård. Andningsbarnen hamnar på Astrid Lindgrens, hjärtebarnen i Göteborg. Bara neobarnen stannar.

Barn 4 är ingen plats man skaffar sig vänner. På morgonen sitter vi och fikar tillsammans och pratar om att fira med tårta när någon av oss slussas ut. På eftermiddagen är den andra förälderns rum tomt och urstädat och man kommer på att man glömt bort att fråga efter deras namn.

Nu har vi varit inskrivna på sjukhus i 72 dagar. Av dem har jag sovit två nätter hemma. Det börjar bli tröttsamt.

En ljuspunkt: igår träffade vi en tjej som sökt jobbet som sköterska till Eddie. Hon verkar stabil. Nu hoppas vi att kommunens kvarnar kan mala lika fort som de gjort hittills och att vi snart får sova hemma åtminstone några nätter i veckan.

Säga vad man vill om landsting och kommun, men under pärsen vi gått igenom de senaste 72 dagarna finns det verkligen ingenting att klaga på. Det är så här skattepengar ska användas.

En reaktion till “72 dagar. And counting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s