Maten 2.0

Eddies förhållande till nappflaskan är ungefär som en hunds till fyrverkerier och som att försöka passa legoklossar på duploblock. Han slåss hellre med den än äter den, och om han mot förmodan skulle få in den i munnen och om det, Gud förbjude, skulle komma nånting ur den, spottar han ut det med en min som antyder att det han ätit lika gärna kunnat vara spya.
Gott så. Bebisar klarar sig på bröstmjölk.

Problemet är att han verkligen behöver extranäring och fett eftersom tracken gör att han bränner mer kalorier än vanliga barn. Därför hade det varit bra om vi hade  kunnat ge tillskott på nappflaska.

Efter att ha testat femtielva varianter av grötpulver blandat med bröstmjölk tror vi nu att vi äntligen hittat ett födoämne som funkar. Eddie är ändå fem månader gammal och vi har börjat med smakportioner. Gröten kom ut fortare än han fått in den i munnen och skeden har varit konsekvent smakligare än det som finns på den. Tills han upptäckte sirapslimpa.

Storebror hade lämnat en försvarlig bit inom den förlängda babyradien (som är ca tre gånger så lång som den nämnda babyns armar…) och när Eddie fick tag på den förlorade han sig i den med ett engagemang värdigt en svulten hyena. Han duschade ansiktet i bröd, han gnuggade den över pannan som om han ville att den skulle sugas in i huden, han slukade den på bredden och myste med den mot kinden till dess han somnade lycklig insvept i dräggliga smulor.

Nu undrar vi hur mycket sirapslimpa som är för mycket för en trackbebis. Lyckligtvis har han också börjat variera sin kost något. Han äter numera också päronpure med vispgrädde och vi hoppas att dessa två i kombination kan utgöra grunden i en hälsosam kost.

4 reaktioner till “Maten 2.0

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s