Kan det komma ljud nu? 

Eddies ÖNH-läkare ringde idag. Hon hade haft möte med sin kollega och med en överläkare från öron näsa hals på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

Hon berättade att de diskuterat varför man inte kan se ens någon liten luftbubbla som passerar Eddies stämband under fiberskopin. Han har fortfarande ingen rörlighet i stämbanden men lite luft borde kunna sippra igenom. Teorin just nu är att han har fått Granulom i halsen mellan tracken och stämbanden och att det har lagt sig som ett fysiskt hinder så att luften inte kan passera.

Nu ska vi boka in tid på operation för att läkarna ska kunna söva Eddie och ta en ordentlig titt på dem delar av halsen som man inte ser med fiberskopi genom näsan. Hittar man granulom finns det två alternativ; endera låter man det vara kvar (borttagning kan göra att det bildas större granulom i framtiden) eller så tar man bort och hoppas att mer luft kan sippra ut genom stämbanden. 

Det är ett svårt val, och ena sidan vill vi förstås att han ska kunna börja göra ljud, och andra sidan vill man inte reta kroppen att skapa mer ärrvävnad. Läkarna hade enats om att det bästa är att ta bort ett litet granulom men att låta ett stort granulom vara kvar.

Ingreppet görs under narkos och vi kommer att vara inlagda på sjukhuset när det ska ske.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s