Nytt avslag från Försäkringskassan

Efter att ha nekats både tillfällig föräldrapenning och assistansersättning från Försäkringskassan stod vårt sista hopp om hjälp från staten till vårdbidraget. Vårdbidrag ges till föräldrar som har sköter sina sjuka eller funktionshindrade barn men behovet måste vara minst sju timmar i veckan.

Försäkringskassan har idag meddelat oss att det sjukvårdande arbete vi gör med Eddie inte uppgår till sju timmar i veckan. 

Det är ett hån. 

Bara inhalationerna tar 1,5 timme om dagen. Sugningarna tar 1-1,5 timme per dag. Skötsel och rengöring av utrustning tar nästan en timme om dagen. Nackbandsbytena tar 30 min. Heck, bara läkarbesöken tar ju sju timmar i veckan. 

Annonser

8 thoughts on “Nytt avslag från Försäkringskassan

 1. Men visst måste det ha att göra med åldern? Vårdbidraget och assistansen utgår ju från merarbete minus normalt föräldraansvar. Jag antar att de resonerar att ert barn som är under ett år kräver sina föräldrars insatser nära på dygnet runt. Jag antar också att tillfällig föräldrapennings-avslaget beror på att ni förmodat hade varit föräldraledig ändå under tiden barnet är under ett år?

  Jag tror absolut att ni kommer att kunna få minst vårdbidrag vad det lider. Skicka in en ny ansökan samma dag som Eddie fyller 1 år eller så, då kan man hävda att ens barn skulle ha gått på förskola om det inte vore för just … om.

  I vårdbidragsansökan kan ni sedan också, utöver det ni redan nämnt här, lägga till tiden det tar att upplysa och lugna nära och anhöriga, läsa på om diagnos och förlopp, sätta er in i situationen, lära er alternativ kommunikation, lära andra alternativ kommunikation, fylla i ansökningar osv.

  Jag hoppas att ni inte ska känna er övergivna utan få det stöd som behövs!

  Liked by 1 person

  1. Tack snälla du för pepp. Vi har ju fastnat mitt emellan försäkringskassan, som säger att Eddie är normalt föräldraansvar, och sjukvården, som säger att han måste ha två vuxna i sin absoluta närhet dygnet runt, annars måste vi skrivas in på sjukhus.

   Gilla

   1. Jaha ja jag förstod inte att ni fått ordination att två vuxna behöver vara nära. Trodde det fungerade med en. Då är det ju svårare förstås. Det är ju mer än vAd man förväntar sig av ett normbarn även vid denna ålder. Bökigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s