Om oss

img_7130

Vår son Eddie föddes 17 mars med andningshinder som gjorde att han fick föras direkt från förlossningen till intensivvårdsavdelning och intuberas. Under de tre första veckorna i sitt liv låg han i respirator, sedan fick han ett hål i halsen, en trakeotomi, att andas igenom. Anledningen till att han måste andas genom halsen är att han har stämbandspares, delvis förlamade stämband. Vi vet fortfarande inte vad som orsakat hans problem.

Efter 94 dagar på NUS i Umeå och på Biva och Liva på ALB i Stockholm fick vi börja bo hemma på deltid.

Efter 138 dagar på sjukhus blev vi utskrivna den 2 augusti 2016.

Här kan du läsa om alla steg som fört oss dit vi är idag: Tidslinje

11 reaktioner till “Om oss

 1. Hej Eddie med Tracken! Jag har några telefon nr ni kanske kan ha hjälp av till några chefer på Fk så att åtminstonde det löser sig fort!. Leta upp mig på FB så får ni dem.

  Gillad av 1 person

 2. Hej,
  Vår son föddes 27 januari i år med stämbandspares. Vi vet fortfarande inte orsaken. När han föddes fick dem springa iväg med honom med en gång eftersom han inte fick luft. Vi skickades till ett annat sjukhus och han fick en trakeostomi samma kväll han föddes. Häromdagen var dem nere med kamera igen i halsen och kunde se en klar förbättring, bägge stämbanden rörde sig fint och öppnades och stängdes… men det är lång bit kvar innan vi vet hur det utvecklar sig. Först ska dem sätta dit en ny tätare track och sedan täppa igen för att se om han klarar att andas utan den innan dem tar bort den. Jag har så mycket frågor som läkare inte kan svara på, men som andra i liknande situationer säkert kan svara på därför hoppas jag verkligen att du vill hjälpa mig med det som går/gått igenom liknande. Hur fungerade det med amning/flaskmatning för er? Vår son sond matas för tillfället… hur fungerar det när man kommer hem? Har ni personal som sitter och ”vakar” hos er på nätterna (det är vad läkarna talat om för oss att det kan bli aktuellt) och hur upplever ni det? Hur gör ni med det när ni ska åka bort tex en helg? Hoppas verkligen du har tid att svara. Ha det så bra och hoppas allt blir bra med er son ❤

  Gilla

 3. Hej. Jag har inte läst allt i bloggen så jag hoppas jag inte ställer nån tokig fråga..Jag är intresserad av hur det funkar i förskolan. Har han assistent som sköter trakken under tiden på förskolan? Har förskolepersonalen något ansvar över det?
  Mvh

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s